Little Bryn Nursery School

30.08.2020

Little Bryn er en førskole som ligger i landsbyen Essau i Gambia. Essau ligger på nordsiden av eleven Gambia og har om lag 7000 innbyggere. Mange har egne små hager der de dyrker grønnsaker til eget bruk, og hvis det er god avling har de kanskje nok til å kunne selge litt på markedet også. Det er svært stor arbeidsledighet i Essau (som i resten av Gambia) og for de som er heldige å ha jobb er ofte reiseveien svært lang.

Arbeidet med Little Bryn startet i 1985 da elever på Bryn og Hammerbakken skole i Bærum samlet inn penger til ei ku som skulle gi melk til barn på et barnehjem i Essau. Kali, som kua ble kalt, ga lite melk, og hun levde heller ikke lenge. Men den første kontakten var opprettet. Det viste seg at landsbyen hadde flere behov, og snart hadde elevene på Bryn og Hammerbakken samlet inn nok penger til å bygge en førskole. De kalte den «Little Bryn». Førskolen åpnet 25.januar 1986.

I dag går det omtrent 100 gutter og jenter på Little Bryn. Barna blir tatt vare på av førskolens 13 ansatte, som alle har viktige oppgaver som gjør at barna får utdanning i et godt og trygt miljø.
De første elevene på førskolen er nå voksne, og mange har fått seg utdanning og arbeid. Little Bryn har vært en forutsetning for mange til å få seg utdanning og jobb senere i livet, og slik hjulpet mange ut av ekstrem fattigdom.