Det går en container til Gambia

21.11.2020

Om bare noen få dager er containeren, som vi deler med organisasjonen Scan Aid, på vei til Gambia. En container fylles ikke opp av seg selv. Listen over alle våre fantastiske støttespillere som har bidratt er lang og vi ønsker å takke dere alle sammen.

Vi startet med en banankasse-aksjon med målsettingen om at hvert barn på førskolene våre, Little Bryn og Little Mango, skulle få en banankasse hver med klær og annet utstyr som de kunne ta med hjem og dele med familien sin i en hard koronatid. Vi fikk en fantastisk respons! Foreldre og barn fra både Anna Krefting og Bryn og Hammerbakken skole, og mange andre, har kommet med den ene kassen etter den andre. Elever på valgfaget Innsats for andre ved Hosletoppen ungdomsskole har også bidratt, og det er bidrag fra Dønski VGS. Med til sammen nærmere 300 kasser kan både barna og de ansatte på førskolene våre få med en hyggelig gave hjem til familiene sine. Vi har også noen pensjonister og noen gode hjelpere i Gambia og disse vil også få en banankasse i gave. Tusen takk for alle banankassene.

Videre må vi takke:
  • Østlandsjord AS som har gitt oss 100 spader. Dette er kjærkomment, både på våre førskoler og til barneskolene i Essau og Madiana. Mange skoler i Gambia har nemlig egne kjøkkenhager, der elevene er med og dyrker mat som blir en del av skolemåltidet. På Little Bryn selges også noe av overskuddet til inntekt for førskolen.
  • NAV Hjelpemiddelsentral i Oslo for rullestoler, rullatorer og mye annet.
  • Sykehusinnkjøp HF i Drammen som har bidratt med viktig lab-utstyr.
  • NorEngros AS i Drammen for kulepenner, skriveblokker og annet kontorrekvisita.
  • Kiwi på Hosle som har bidratt med vaske- og hygieneartikler, noe det er særlig behov for på førskolene våre i disse koronatider.
  • BVH og ØHIL som har kommet med drakter og fotballer, samt overskuddslager fra årets fotballskoler.
  • Norges Håndballforbund for flere hundre drakter og annet utstyr. Vi er veldig takknemlige for at vi kunne få sende dette til Gambia og blant annet støtte idrettsforeninger der med nytt utstyr.
  • Tine fotballskole for sekker og t-skjorter til alle barna på førskolene våre og til alle barna på førskolen Step One Nursery.
  • Tennisklubbene Asker, Blommenholm og Sandvika, Snarøya, Vestre Bærum, Stabekk og Ullern for utallige tennisballer. Tennisballene vil bli fordelt utover til en rekke skoler.
  • Aksjonen «Strikk for livet» for at vi har fått 50 store sekker med klær og tepper til babyer strikket i fin baby-ull av mennesker i hele Norge. Dette vil bli gitt til helsestasjoner og fødestuer rundt om i Gambia.

Tusen takk, også til alle dere som har hjulpet til med bæring og lemping - ikke minst fantastiske elever på Bryn og Hammerbakken skole, som har lempet banankasser, pappesker og tunge sekker med strikketøy.