Den nye skolehverdagne på Little Bryn

01.12.2020

Nye rutiner begynner å bli innarbeidet i skolehverdagen også på Little Bryn. Hender må vaskes hyppig i såpevann, men forsøk på å holde avstand, blir nok vanskelig for de små. Også for hverdagen på Little Bryn har coronaen satt sitt preg.

Med nye skolesekker på ryggen nye hvite t-skjrter stormer elevene igjen inn i skolegården og til lekeapparatene. Selvfølgelig etter en grundig håndvask. Feberen må også måles først, med det nye termometeret som måler temperaturen i pannen. Elever med feber må hentes med en gang. Det er også munnbind som kan brukes hvis elever blir syke. 

Det er imidlertid ikke bare corona-viruset som herjer på denne tiden av året. Regntiden er nettopp over, og malariamyggen er på sitt mest smittsomme. En jentene ble brått rammet av høy feber og falt om midt i skolegården sist fredag. I all hast ble hun fraktet til helesenteret i Essau av personalet på Little Bryn. I fjor døde en av våre elever på Little Mango av malaria. Denne gangen gikk det bra. Jenta fikk behandling i tide, og kunne bli skrevet ut fra helsestasjonen dagen etter.

Men de nye rutinene setter ikke noen stopper for ivrige små kropper som endelig igjen får gå på skolen og treffe lekekameratene igjen. De nye pultene som vi fikk fra Utdanningsbygg i Oslo er tatt i bruk. Det var i vinter, rett før nedstegningen, at vi fikk fylt to containere med møbler fra Refstad skole, som skulle rives. Det vanker også en del klær og utstyr som kom med containeren. Det deles ut etter behov, men også slik at ingen skal få gå tomhendte hjem. 

Det er innført nye rutiner for tannpuss, og elevene spiser nå fra hver sin tallerken, og ikke fra en felles bolle.